Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

08.12.2016

Predstavniki lokalnih skupnosti na delovnem srečanju v Vojašnici Jerneja Molana

Na podlagi letnega načrta dela na področju civilno-vojaškega sodelovanja 15. polka vojaškega letalstva je v sredo, 7. decembra, v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki potekalo redno letno srečanje predstavnikov lokalnih skupnosti, zavodov in organizacij.

Poveljnik 15. polka vojaškega letalstva polkovnik Bojan Brecelj je predstavnikom po pozdravnem nagovoru skupaj s sodelavci predstavil opravljene civilno-vojaške dejavnosti leta 2016 in načrtovano sodelovanje v prihodnjem letu. Seznanili so se tudi z aktivnostmi 15. polka vojaškega letalstva v prihodnjem letu, posodobitvijo letališča v Cerkljah ob Krki ter si ob koncu srečanja ogledali še novoustanovljeno mednarodno šolo usmerjevalcev združenih ognjev.

V domicilno odgovornost Vojašnice Jerneja Molana spadajo skupnosti, zavodi in organizacije v občinah Brežice, Krško, Sevnica in Kostanjevica na Krki. Sodelovanje poteka predvsem z njihovimi vzgojno-izobraževalnimi ustanovami, lokalnimi društvi in strukturami, ki so vključene v sistem zaščite, reševanja in pomoči.