Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

31.03.2017

Predstavitev dveh novih zmogljivosti Slovenske vojske

V Vojašnici generala Maistra bomo v ponedeljek, 3. aprila 2017, ob 13. uri predstavili dve novi zmogljivosti Slovenske vojske, ki se uvajata v operativno uporabo. Prvi je projekt EOD (Exsplosive Ordnance Disposal), ki vključuje opremo in usposabljanje enote (v velikosti voda) za odkrivanje, odstranjevanje in uničevanje konvencionalnih in improviziranih neeksplodiranih eksplozivnih sredstev, tudi jedrskih, radioloških, kemičnih in bioloških (JRKB) eksplozivnih sredstev na kopnem, v kontaminiranem in nekontaminiranem okolju.

Predstavili pa bomo tudi projekt informacijskega sistema poveljevanja in kontrole (ISPINK). Gre za sodoben sistem informacijske podpore poveljevanju in kontroli z možnostjo prenosa slike situacije od posameznega vozila (oddelka) oziroma posameznika v izkrcanem delu do združenega operativnega centra in nazaj ter distribucijo skupne operativne slike pripadnikom Slovenske vojske doma in v tujini, ki so vključeni v delovanje.

Oba projekta bodo predstavniki Direktorata za logistiko Ministrstva za obrambo in pripadniki Slovenske vojske predstavili v obliki dinamične predstavitve, ki se je bodo udeležili tudi ministrica in vodstvo ministrstva ter Slovenske vojske.

Predstavnike medijev, ki se bodo udeležili predstavitve, prosimo, da se zberejo pred vhodom v Vojašnico generala Maistra (Ramovševa 2, Maribor) do 12.30.

Vljudno vabljeni.

Osebi za stike: Aleš Sila, telefon 041 327 818, in Tonja Ana Delopst, telefon 051 663 285.