Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

30.06.2014

Predsednik vojaškega odbora EU na obisku v Slovenski vojski

Danes, 30. junija, je načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Dobran Božič sprejel predsednika vojaškega odbora EU generala Patricka de Rousiersa, ki bo do 2. julija na obisku v Sloveniji. Glavne teme pogovorov bodo prihodnost obrambe EU, povezljivost med EU in Natom ter regionalno povezovanje pri izgradnji zmogljivosti EU.

Gost se bo prvi dan obiska srečal z ministrom za obrambo Romanom Jakičem in člani Odbora za obrambo Državnega zbora, v torek, 1. julija, si bo ogledal Vojašnico Boštjana Kekca na Bohinjski Beli in 430. mornariški divizion, sprejel pa ga bo tudi predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor.

V sredo, 2. julija, bo general de Rousiers v mariborski Kadetnici predaval vojaškemu zboru ter se srečal z načelniki avstrijske, hrvaške, italijanske in madžarske vojske, nato pa si bo ogledal predstavitev vaje večnacionalnih sil kopenske vojske Zvita podlasica 2014, ki je šolski primer regionalnega povezovanja pri izgradnji zmogljivosti.

Na predavanje z naslovom Izzivi in prihodnost skupne varnostne in obrambne politike, ki ga bo general de Rousiers imel v sredo, 2. julija, ob 11. uri v mariborski Kadetnici, vljudno vabimo tudi predstavnike medijev.

Kontaktna oseba: majorka Mateja Trošt, mobilni telefon 051 389 719

Foto: desetnik Robert Cotič