Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.06.2016

Predsednik vlade dr. Miro Cerar preko videokonference pohvalil delovanje kontingentov Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes, 22. junija 2016, na Ministrstvu za obrambo udeležil videokonference s pripadniki kontingentov Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah. Tako so poveljniki posameznih kontingentov predsedniku vlade v živo, preko videopovezave, poročali o nalogah, ki jih opravljajo na posameznih misijah, varnostnih razmerah in pogojih za njihovo delovanje ter počutju pripadnikov. V okviru poročanja so predsedniku vlade postavili tudi nekaj vprašanj, hkrati pa so odgovorili na vprašanja, ki jih je na njih v nagovoru naslovil predsednik vlade. Predsednik se je pripadnikom zahvalil za njihovo delovanje v podporo mednarodnemu miru in varnosti ter širjenje ugleda Republike Slovenije v mednarodni skupnosti.

Videokonferenca s pripadniki Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah se redno izvede pred dnevom državnosti. Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je tokrat preko videokonference pogovarjal s pripadniki Slovenske vojske, ki sodelujejo v mednarodnih operacijah in misijah na Kosovu, v Bosni in Hercegovini, Afganistanu, Libanonu in Maliju.

> Video posnetek: YouTube MORS

Foto: Daniel Mlakar, GŠSV