Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.09.2018

Predsednik Republike Slovenije obiskal pripadnike 3. kontingenta Slovenske vojske na misiji Okrepljena prednja prisotnost v Latviji

V četrtek, 13. septembra, je pripadnike 3. kontingenta na misiji Okrepljena prednja prisotnost v Latviji obiskal predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor. V bazi Adaži so predsednika sprejeli z vojaškimi častmi predstavniki vseh držav, ki delujejo v mednarodni bojni skupini v Latviji.

Sledil je uradni sprejem pri načelniku štaba latvijske brigade podpolkovniku Igorsu Klavinšu in poveljniku mednarodne bojne skupine v Latviji podpolkovniku Stevenu Macbethu. Slednji je izpostavil profesionalnost in kakovostni prispevek pripadnikov slovenskega kontingenta k delovanju mednarodne bojne skupine. Po uradnem delu obiska se je predsednik sestal in pogovoril s pripadniki slovenskega vojaškega kontingenta. Ob tej priložnosti je poveljnik kontingenta major Matjaž Žbogar predsedniku predstavil delovanje in dosedanje izkušnje kontingenta. Predsednik se je v kroniki kontingenta zahvalil vsem pripadnikom Slovenske vojske za predano in strokovno delo na tej misiji.