Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

18.09.2013

Pred odhodom v mednarodno operacijo na Kosovo že 28. kontingent Slovenske vojske

V torek, 17. septembra, je v bilo v ljubljanski Vojašnici Edvarda Peperka slovesno. Ob odhodu v mednarodno operacijo na Kosovo se je v športni dvorani zbral 28. kontingent Slovenske vojske (SVNKON 28 KFOR).

 
Skupaj s pripadniki in pripadnicami kontingenta so dan v vojašnici preživeli njihovi družinski člani in prijatelji, v 1. brigadi pa so dobro poskrbeli tudi za najmlajše obiskovalce. Kontingent ter njegovo poslanstvo in naloge v mednarodni operaciji je vsem prisotnim podrobneje predstavil poveljnik 28. kontingenta podpolkovnik Peter Starc, največjo pozornost pa je namenil bivanju enote na Kosovu.


Osrednji govornik, namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadir dr. Andrej Osterman, je več kot 300 pripadnikom in pripadnicam »usposobljenega in pripravljenega kontingenta z veliko mero znanja« zaželel varen povratek k svojim najbližjim.


V športni dvorani se je vsem zbranim pridružil tudi poveljnik Vojašnice Edvarda Peperka in 1. brigade Slovenske vojske brigadir Miha Škerbinc, ki je pripadnikom in pripadnicam kontingenta zaželel veliko uspeha ter osebne rasti v prihodnjih šestih mesecih: »Vedno, ko delaš nekaj dobrega za druge, je to priložnost, ko lahko rasteš tudi sam.«


Druženje v vojašnici je skupaj s družinskimi člani, ki bodo misijo opravljali doma, sklenil vojaški kaplan Aleksander Urek z družinskim blagoslovom: »Srce, ki ljubi, se ne more motiti.«


Srečno, 28. rotacija!