Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

29.05.2009

Poveljstvo 1. brigade uspešno izvedlo taktično štabno vajo »Trutamora«


Danes, 29. maja, se je v Vojašnici Franca Rozmana Staneta v Ljubljani zaključila pet -  dnevna taktična vaja štabnega procesa Trutamora, ki so jo izvajali pripadniki in pripadnice poveljstva 1. brigade Slovenske vojske.
Namen štabne vaje je bilo izvajanje postopkov, s katerimi bi dosegli končne operativne zmogljivosti poveljstva 1. brigade Slovenske vojske. Vadbeni scenarij je temeljil na realnem ukazu za delovanje divizijske ravni v konkretni mednarodni operaciji. Iz tega ukaza je POV 1. BR s pomočjo korakov štabnega dela izluščilo svoje naloge in oblikovalo brigadno varianto delovanja. Vadbeni ukazi in ostala vadbena dokumentacija ter predstavitve so bili v angleškem jeziku. Metodologija dela je temeljila na ameriškem vojaškem procesu sprejemanja odločitev (Military Decision Making Process – MDMP).


Vajo, ki je potekala v taktičnem operativnem poveljstvu v območju vojašnice Franca Rozmana Staneta v Ljubljani, si je danes ogledal tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner, ki je ob tej priložnosti dejal: »Vsem pripadnicam in pripadnikom 1. brigade Slovenske vojske, ki ste sodelovali na vaji, čestitam za odlično opravljeno delo. Načrtovanje in izvajanje vaj je pomembno, izkušnje, ki jih pridobivate na vajah, pa vam bodo v pomoč takrat, ko se boste znašli v realni situaciji«.

Foto: des Emil Jalovec