Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

09.06.2017

Poveljnika sil Slovenske vojske in Nacionalne garde Kolorada sta si ogledala mednarodno vojaško vajo Jadranski udar 2017

V četrtek, 8. junija, je na osrednjem vadišču Slovenske vojske pri Postojni potekala predstavitev mednarodne vojaške vaje Jadranski udar 2017, katero so si ogledali poveljnik sil Slovenske vojske brigadir Milko Petek, poveljnik Nacionalne garde Kolorada generalmajor  Michael A. Loh,  poveljnika letalskih sil Črne Gore in Makedonije, poveljniki enot Slovenske vojske ter generalmajor v pokoju Frank Gorenc in predstavniki tujih vojsk.

Vodja vaje polkovnik Bojan Brecelj, poveljnik 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske, je s sodelavci strokovni javnosti predstavil namen, organiziranost in koncept vaje,  ki se je ob podpori letalstva in kopenskih sil zaključila z dinamično predstavitvijo usposabljanja in urjenja usmerjevalcev združenega ognja.

Na sedemdnevni mednarodni vojaški vaji, ki se končuje v soboto, 10. junija, sodeluje 500 udeležencev, med njimi je 250 pripadnikov oboroženih sil iz 20 držav zavezništva. Urjenje usmerjevalcev združenega ognja podpira šest različnih tipov helikopterjev in sedem tipov letal. Vajo organizira in vodi poveljstvo 15. polka vojaškega letalstva v sodelovanju in s podporo drugih enot Slovenske vojske.

foto: Daniel Mlakar, OOJ GŠSV