Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

14.11.2018

Poveljnika logističnih enot madžarskih in hrvaških Oboroženih sil na obisku v Logistični brigadi

V sredo, 13., in v četrtek, 14. novembra, sta se na delovnem obisku v Logistični brigadi Slovenske vojske mudila poveljnik Logističnega centra Madžarske vojske brigadni general Istvan Barath in poveljnik Poveljstva za podporo hrvaške vojske generalmajor Mladen Fuzul s sodelavci.

Obisk obeh poveljnikov logističnih enot v poveljstvu Logistične brigade Slovenske vojske je bil namenjen izmenjavi informacij ter pregledu in usklajevanju načrta skupnega delovanja pripadnikov logističnih enot na vajah Zavezništva v letu 2019 ter pregled dogodkov v okviru predlogov bilateralnega sodelovanja za leto 2019.

Zavezništvo vsaki dve leti s serijo vaj preverja svoje načrte postopnega odzivanja. V letu 2019 bo v seriji vaj, pod skupnim nazivom Saber Guardian, ki bodo potekale od Kopra do Črnega morja, sodelovalo več kot 10 držav in več kot 40.000 vojakov. Namen vseh vaj na področju zahodnega Balkana oziroma jugovzhodne Evrope bo odprtje prostora za delovanje in izgradnjo partnerskih  zmogljivosti ter posledično hiter in neoviran premik sil in opreme čez ozemlja različnih držav v Evropi. Logistične enote vseh treh držav bodo logistično podpirale omenjene aktivnosti, se ob tem usposabljale in urile ter medsebojno sodelovale.

Fotografije: VVU XI. r. Rajko Petek, OOJ