Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.12.2011

Poveljnik sil brigadir Furlan na obisku pri slovenskem kontingentu v silah ISAF v Afganistanu

V ponedeljek, 19. decembra, je v Afganistan prispel poveljnik sil Slovenske vojske brigadir Branimir Furlan, ki je na predprazničnem obisku pri pripadnikih in pripadnicah 16. kontingenta Slovenske vojske v silah ISAF. Obiska slovenskega kontingenta, ki je oktobra od predhodnega kontingenta prevzel naloge mentoriranja afganistanskega bataljona, se udeležuje tudi namestnica direktorja štaba Generalštaba Slovenske vojske brigadirka Alenka Ermenc.

Prvi dan obiska si je brigadir Furlan ogledal mentoriranje minometne čete na terenu na kontrolni točki Durayee. Pripadniki skupine za mentoriranje so brigadirju Furlanu predstavili dosedanje delo in načrte za v prihodnje. V okviru obiska v Bala Boluku se je brigadir Furlan srečal z namestnikom poveljnika afganistanskega bataljona majorjem Sardarjem Aghamom, poveljnikom čete italijanskih oboroženih sil, ter si ogledal vojaško bazo in kapacitete, ki jih uporabljajo naši pripadniki pri delovanju.

V ponedeljek, 20. decembra, se je brigadir Furlan v Bala Boluku srečal s pripadniki kontingenta, ki so ga seznanili s situacijo v Afganistanu ter z njihovimi nalogami in delom, poveljnik sil pa jih je seznanil s stanjem v Slovenski vojski ter njenim prihodnjim delovanjem v mednarodnih operacijah in misijah ter se s pripadniki pogovarjal o njihovem počutju in delu v Afganistanu. Ob tej priložnosti je brigadir Furlan vsem pripadnikom in pripadnicam ter njihovim družinam zaželel še vesele praznike in vse dobro v novem letu.

Poveljnik sil je včeraj, 21. decembra, nadaljeval obisk v Heratu, kjer se je srečal s pripadniki slovenskega kontingenta, ki opravljajo naloge v vojaški bazi Camp Stone in Arena.