Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

27.09.2010

Poveljnik mednarodnih sil Kfor ponovno med pripadniki slovenskega kontingenta

V četrtek, 23. septembra, je poveljnik mednarodnih sil Kfor generalmajor Erhard Bühler obiskal pripadnike 22. slovenskega kontingenta na Kosovu in se seznanil z varnostnimi razmerami na območju odgovornosti kontingenta.
Generalmajor Bühler je najprej obiskal vas Budisavce/Budisallc, kjer slovenski vojaki varujejo pravoslavni samostan, in se seznanil s posebnostmi varovanja samostana ter varnostnimi razmerami v vasi. Poveljnik Kforja je obiskal tudi vas Žač/Zallq, kjer so mu pripadniki skupine za nadzor in povezavo v občini Istok/Istog predstavili problematiko pri vračanju srbskih prebivalcev v vas, seznanil pa se je tudi s posebnostmi varovanja vasi, ki jo od začetka septembra varujejo slovenski vojaki.
Ob koncu obiska se je generalmajor Bühler zahvalil poveljniku 22. slovenskega kontingenta podpolkovniku Borisu Rutarju za gostoljubje in poudaril, da ne glede na majhnost Slovenske vojske ta s svojimi izkušnjami in profesionalnostjo daje izjemen prispevek pri delovanju mednarodnih sil Kfor na Kosovu.