Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

10.01.2012

Popravek članka z naslovom Šteiner krši pravila socialnega dialoga

Zaradi objektivnega obveščanja javnosti prosimo za objavo popravka članka z naslovom Šteiner krši pravila socialnega dialoga, ki je bil objavljen v dnevniku Delo 10. januarja 2012.

V Slovenski vojski sta bila do zdaj povišana v čin generalpodpolkovnika dva generalmajorja, tako da zapisano o generalmajorju Šteinerju kot kandidatu za prvega generalpodpolkovnika ne drži.

Ne drži tudi trditev, da generalštab ni posredoval predlogov sprememb uredbe o povračilu stroškov prevoza na delo in z dela za pripadnike Slovenske vojske. Omenjene predloge je generalštab v preteklih letih (tudi ko generalmajor Šteiner še ni opravljal dolžnosti načelnika) že večkrat posredoval ministru za obrambo. Zadnji predlog spremembe normativne podlage za povračilo prevoza na delo in z dela za pripadnike Slovenske vojske, ki ga omenja avtor članka, je bil poslan strokovnim službam Ministrstva za obrambo oktobra 2011, skladno z dogovorom na sestanku koordinacijske skupine ministrice za obrambo 3. oktobra 2011. Predlog je Ministrstvo za obrambo 8. novembra 2011 poslalo na Ministrstvo za javno upravo. Torej so trditve v članku v zvezi s tem napačne in zavajajoče.

Ne drži trditev v članku, da si je prehodne formacije izmislil načelnik. Prehodne formacije so opredeljene v 10. členu obveznih usmeritev Ministrstva za obrambo za oblikovanje formacij Slovenske vojske. Prehodne formacije so namenjene razporejanju pripadnikov v postopku zaradi preverjanja delovne zmožnosti, zaradi pridobivanja zahtevanih znanj in licenc, zaradi predupokojitvenih aktivnosti, za potrebe opravljanja pripravništva, zaradi priprav na mednarodne operacije in misije ter za pripadnike Slovenske vojske v postopku prerazporeditve.

Simon Korez,
tiskovni predstavnik Slovenske vojske