Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

14.12.2010

Polkovnik Polšak novi poveljnik Poveljstva za podporo

Danes, 14. decembra, je v Vojašnici Kranj potekala slovesnost ob predaji in prevzemu dolžnosti poveljnika Poveljstva za podporo. Novi poveljnik je polkovnik Vilibald Polšak, ki je dolžnost prevzel od dosedanjega poveljnika polkovnika Mihalja Bukovca. Bojno zastavo poveljstva sta si predala ob navzočnosti poveljnika sil brigadirja Branimirja Furlana, ki je bil tudi osrednji govornik na slovesnosti.
Ob tej priložnosti je brigadir Furlan dejal, da Poveljstvo za podporo uspešno združuje logistične zmogljivosti in skupaj s svojimi podenotami predstavlja enega izmed stebrov Slovenske vojske za njeno nemoteno delovanje tako v domovini kot tujini. Ob tem je še poudaril, da nobene pomembne aktivnosti, vaje, napotitve in delovanja Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah ter sodelovanja v sistemu zaščite in reševanja ni brez Poveljstva za podporo.
»In v doseženih ciljih, uspehih in rezultatih dela ter ravni kakovosti delovanja poveljstva je prepoznaven delež dosedanjega poveljnika polkovnika Mihalja Bukovca, ki je s svojo energijo, preudarnim vodenjem in osebnim pristopom uspešno vodil kolektiv na poti uresničevanja svojega poslanstva ter ga pripeljal na zavidljivo raven,« je še dodal brigadir Furlan in se polkovniku Bukovcu, ki konec leta končuje kariero aktivnega častnika Slovenske vojske, zahvalil za njegov prispevek pri krepitvi ugleda Slovenske vojske v javnosti. Novi poveljnik Poveljstva za podporo polkovnik Vilibald Polšak je po besedah brigadirja Furlana po duši in izobrazbi logistik ter predvsem vojak. »Njegove izkušnje na raznih dolžnostih, šolanja doma in v tujini ter izkušnje iz mednarodnih vaj in operacij so dobra popotnica za uspešno nadaljevanje poti poveljstva k začrtanim ciljem,« je ob koncu govora dejal brigadir Furlan, ki verjame, da bo polkovnik Polšak svoje delo pri nadaljnjem razvoju logistike Slovenske vojske opravil kakovostno in profesionalno.

Foto: štabni vodnik Karel Movrin, PSSV