Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

15.07.2009

Polkovnik Božič novi poveljnik 1. brigade Slovenske vojske

V torek, 14. julija, je v Vojašnici Franca Rozmana Staneta v Ljubljani potekala slovesnost ob predaji in prevzemu dolžnosti poveljnika 1. brigade SV. Novi poveljnik je polkovnik Dobran Božič, ki je dolžnost prevzel od dosedanjega poveljnika brigadirja mag. Bojana Pograjca. Brigadni bojni prapor sta si predala ob navzočnosti poveljnika sil SV brigadirja Alana Gederja in načelnika Generalštaba SV generalmajorja mag. Alojza Šteinerja. Osrednja govornica na slovesnosti je bila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, ki je v svojem govoru poudarila, da 1. brigado delajo prvo in elitno njene pripadnice in pripadniki s svojim duhom in profesionalnostjo.

Ob tej priložnosti se je brigadir Pograjc v nagovoru zahvalil pripadnicam in pripadnikom brigade z besedami, da je prišel v brigado kot mlad brigadir in da odhaja kot častnik, ki razume potrebo po ravnotežju med učinkovitostjo organizacije in zadovoljstvom njenih ljudi.

Novi poveljnik, polkovnik Božič, je v nagovoru enoti izrazil počaščenost nad tem, da je bil izbran za poveljnika najboljše enote SV, da bo lahko služil z najboljšimi vojakinjami in vojaki ter dosegal visoke cilje enote.