Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

20.10.2017

Policisti na usposabljanju v Slovenski vojski pridobili izkušnje o pirofobiji

Od torka, 17., do petka, 20. oktobra, so pripadniki Vojaške policije Slovenske vojske urili predstavnike Policije v postopkih za nadzor množic in nemirov. Med usposabljanjem udeleženci pridobijo izkušnje pri ravnanju oziroma obvladovanju ognja skozi vajo pirofobija. Ogenj je namreč eden izmed spremljajočih dejavnikov v resnični situaciji, ko je treba umiriti nemire.

Skupno usposabljanje pripadnikov Slovenske vojske in Policije je potekalo v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani, kjer so policisti spoznali improvizirana zažigalna sredstva. Vojaški policisti so uporabili metodo, ki jo sicer uporabljajo v pripravah slovenskih kontingentov, ki odhajajo v mednarodne operacije in misije. Za požarno varnost so med usposabljanjem skrbeli gasilci iz 107. letalske baze, za medicinsko oskrbo pa so poskrbeli pripadniki Vojaške zdravstvene enote.

Policisti so se ob koncu zahvalili kolegom iz Vojaške policije za strokovno in profesionalno izvedbo usposabljanja, ki ga sami še ne izvajajo in ga nameravajo vključiti v svoj program.

Fotografije in posnetek: stotnica Tonja Ana Delopst, OOJ