Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

16.01.2017

Pokljuka gostila tekmovanje Slovenske vojske, Policije in Civilne zaščite v patruljnem teku na smučeh

V soboto, 14. januarja, je na območju Vojaškega objekta Rudolfa Badjure na Pokljuki 1. brigada Slovenske vojske izvedla 46. tradicionalno tekmovanje Slovenske vojske, Policije in Civilne zaščite v patruljnem teku na smučeh.

Tekmovanje, katerega se je udeležilo 44 tekmovalcev iz vrst Civilne zaščite, Policije in Slovenske vojske, je priložnost za preverjanje usposobljenosti pri obvladovanju smučarskih veščin in strelski izurjenosti v najtežjih pogojih. Istočasno se s takimi aktivnostmi ustvarja še večje zaupanje med pripadniki, ki so del sistema nacionalne varnosti.

Tekmovanje v patruljnem teku je poleg teka na smučeh (10 km za moške in 5 km za ženske ekipe) obsegalo še met ročne bombe, streljanje z malokalibrsko puško, premagovanje ovir s plazenjem, premagovanje neurejenega terena peš, terensko smučanje in prevoz ranjenca z nosili UT 2000.

V absolutni kategoriji je med ženskimi ekipami najboljši čas dosegla ekipa 132. gorskega polka pred ekipo 10. pehotnega polka in poveljstvom Logistične brigade.
V absolutni kategoriji med moškimi ekipami je najboljši čas dosegla ekipa Uprave za policijske specialnosti Generalne policijske uprave pred ekipo 132. gorskega polka in Gorsko reševalno službo Jezersko.

V posamezni kategoriji znotraj Slovenske vojske sta zmagali moška in ženska ekipa 132. gorskega polka, s čimer je 132. gorski polk potrdil lanski naziv najboljšega polka v športu.

Fotografije: desetnik Daniel Mlakar, OOJ GŠSV