Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

10.10.2018

Pojasnilo k članku z naslovom Načelnik generalštaba predsedniku Pahorju odsvetoval udeležbo na proslavi ob 50 obletnici ustanovitve TO

Članek z zgornjim naslovom, ki je bil objavljen na spletni strani Reporter 9. oktobra, je treba pojasniti z dejstvi o sodelovanju Slovenske vojske na omenjeni prireditvi. Slovenska vojska ima z organizacijami, pomembnimi za obrambni sistem, že dolga leta sklenjene pogodbe o sodelovanju, na podlagi katerih se dogovarja o letnih načrtih sodelovanja. Novembra lani je Slovenska vojska sklenila 28 takšnih načrtov z različnimi zvezami, organizacijami in društvi, med njimi tudi z Združenjem veteranov vojne za Slovenijo.

Med ostalimi načrtovanimi aktivnostmi sodelovanja je tudi udeležba pri zaznamovanju 50. obletnice Teritorialne obrambe. Skladno s pogovorom o obsegu sodelovanja med vodstvom Združenja veteranov vojne za Slovenijo in prejšnjim vodstvom Ministrstva za obrambo bo Slovenska vojska na omenjeni slovesnosti prisotna z orkestrom in vojaškim muzejem, ki bo na slovesnosti sodeloval s postavitvijo zastav nekdanjih pokrajinskih in območnih štabov Teritorialne obrambe Republike Slovenije  (TO RS) in scenskimi elementi orožij TO RS.

Kakršnakoli druga interpretacija sodelovanja Slovenske vojske na omenjeni slovesnosti je zavajajoča.


Simon Korez
tiskovni predstavnik Slovenske vojske