Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

18.12.2015

Pogodbeni rezervisti na testu ravnanja z osebno oborožitvijo

V petek, 18. decembra, se v vojašnicah na Bohinjski Beli, v Mariboru, Pivki in Slovenski Bistrici nadaljuje usposabljanje 142 pogodbenih pripadnikov rezervne sestave Slovenske vojske, na katerem se bodo pogodbeni rezervisti dodatno usposobili za naloge varovanja objektov Slovenske vojske, prijavno-nadzorne službe in logistične podpore.

Prvi dan, 16. decembra, so se seznanili z načrtom usposabljanja in drugimi statusnimi zadevami. Sledila sta opremljanje in menjava morebitne poškodovane opreme, v nadaljevanju pa so se posvetili individualnim vojaškim veščinam, kot so test ravnanja z orožjem, uporaba sredstev zvez, saniteta, varnost in zdravje pri delu, nadzor varnostnega območja in podobno.
V Mariboru so se danes, 18. decembra, pogodbeni rezervisti posvetili postrojitvenim pravilom z osebno oborožitvijo (puška M70 AB2), delali so z radijskima napravama Tadiran in Harris ter opravili test ravnanja z osebno oborožitvijo (puška M70 AB2).

Na Bohinjski Beli so se spoznavali s splošnimi vojaškimi predpisi in opravili test ravnanja z osebno oborožitvijo (s puško M70 AB2 in pištolo Beretta FS 92).
V Pivki in Slovenski Bistrici so pogodbeni rezervisti največ pozornosti prav tako namenili pouku ravnanja z osebno oborožitvijo in opravili test. Niso pa pozabili niti na moto »zdrav duh v zdravem telesu,« zato so sončen decembrski dan izkoristili tudi za šport.

Fotografije: arhiv Slovenske vojske