Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

14.12.2015

Pogodbeni rezervisti bodo na opravljanje vojaške službe vpoklicani za obdobje od dveh do sedmih mesecev

V sredo, 16. decembra, se bo v vojašnicah na Bohinjski Beli, v Mariboru, Pivki in Slovenski Bistrici začelo mobilizacijsko usposabljanje pogodbenih pripadnikov rezervne sestave Slovenske vojske. Na usposabljanju, ki se bo končalo 24. decembra, se bodo pogodbeni rezervisti dodatno usposobili za izvajanje nalog varovanja objektov Slovenske vojske, prijavno-nadzorne službe in logistično-podpornih nalog. Slovenska vojska je vpoklicala 301 pripadnika za popolnitev 200 mest v enotah 1., 72. in logistične brigade. Odziv pripadnikov bo znan v sredo, ko bodo začeli z mobilizacijskim usposabljanjem.

Med mobilizacijskim usposabljanjem jim bodo vročeni vpoklici na opravljanje vojaške službe v miru in sklepi o opravljanju vojaške službe v miru. Na opravljanje vojaške službe bodo vpoklicani za obdobje od dveh do sedmih mesecev. Pri določitvi trajanja opravljanja vojaške službe se bodo upoštevale individualne okoliščine posameznika, predvsem zadržki, ki bi bili povezani s posameznikovim delodajalcem. Med vojaško službo, ki jo bodo začeli opravljati 4. januarja 2016, bodo imeli enake pravice kot jih imajo pripadniki stalne sestave Slovenske vojske.

Popolnitev Slovenske vojske z 200 pripadniki pogodbene rezervne sestave bo izvedena s ciljem povečanja vzdržljivosti Slovenske vojske za naloge pomoči pri reševanju migrantske situacije.