Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

17.03.2011

Podporo izvedbi planiškega finala svetovnega pokala v smučarskih skokih zagotavlja tudi Slovenska vojska

Slovenska vojska med 16. in 20 marcem organizatorju finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici zagotavlja kadrovsko ter materialno podporo.
Sodelovanje Slovenske vojske pri izvedbi dogodka poteka na podlagi dogovora med Ministrstvom za obrambo in Smučarsko zvezo Slovenije, pri tem pa Slovenska vojska zagotavlja šotore, opremo in osebje za zdravstveno oskrbo, helikoptersko medicinsko pomoč ter zveze in informacijsko podporo. Pri izvedbi podpore sodeluje približno 30 pripadnikov Slovenske vojske.
Helikoptersko medicinsko pomoč zagotavlja Slovenska vojska z dežurno posadko helikopterja bell 412, ki bo med uradnim treningom in tekmami na prilagojenem heliodromu ob skakalnici, po tekmah pa bo helikopter v matični bazi na vojaškem delu letališča Jožeta Pučnika na Brniku.
Pri tovrstni podpori izvedbe tekmovanja bo Slovenska vojska v Planici organizirala tudi promocijo in predstavitev vojaškega poklica. Prav tako bo organizator zagotovil ustrezno promocijo Slovenske vojske v medijih ob promociji smučarskih skokov.