Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

04.12.2014

Podeljena priznanja za najboljše dosežke na področju športa v Slovenski vojski v letu 2014

Danes, 3. decembra, je bila v Gledališču Koper slovesnost ob razglasitvi najboljšega športnika Slovenske vojske v letu 2014. Slovesnosti so se udeležili minister za obrambo Janko Veber, podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman. Priznanja za najboljšo enoto na področju športa, najboljšo športnico in najboljšega športnika Slovenske vojske za leto 2014 so prejeli 132. gorski polk, nadporočnica Mojca Flerin iz 132. gorskega polka in praporščak Iztok Arbajter iz Športne enote Slovenske vojske.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil minister Janko Veber, ki je izpostavil pomen športa v vojaškem svetu in dobre telesne pripravljenosti tako za osebno usposobljenost pripadnika kot tudi za usposobljenost vojske kot celote. »To, da ste se uvrstili med najboljše športnike in športnice Slovenske vojske, pomeni, da ste dosegli odlične rezultate na številnih tekmovalnih preizkušnjah skozi vse leto ter se pri tem soočali z zahtevno konkurenco. Dokazali ste, da imate ambicijo, da vlagate napor in da premorete veliko vztrajnosti,« je zbranim športnikom in športnicam dejal minister. Ob tem je minister pohvalil tudi vseprisotno športno dejavnost tudi med drugimi zaposlenimi v obrambnem resorju, ki se uspešno udeležujejo različnih tekmovanj tako v vojaškem kot civilnem okolju, saj telesna vadba ugodno vpliva tudi na zbranost in večjo sposobnost premagovanja raznovrstnih, tudi intelektualnih izzivov.

Minister je čestital vsem pripadnikom in pripadnicam ter enotam Slovenske vojske za osvojena odličja tako na tekmovanjih in prvenstvih v okviru Slovenske vojske na mednarodnih vojaških tekmovanjih. Še posebej je izpostavil osvojene medalje na svetovnih vojaških tekmovanjih, ki potekajo v organizaciji Mednarodnega sveta za vojaški šport (CISM) in v vojaškem svetu pomenijo zelo veliko ter po ministrovih besedah Slovenski vojski prinašajo pomemben ugled. Ob tem je poudaril tudi velik pomen nedavno podeljenega visokega odlikovanja CISM načelniku Generalštaba Slovenske vojske generalmajorju dr. Andreju Ostermanu. Ministrstvo za obrambo je že dolga leta tudi največji zaposlovalec vrhunskih slovenskih športnikov in športnic ter trenerjev, katerih uspehov na najpomembnejših športnih tekmovanjih se veseli vsa Slovenija, tudi zgodovinskega uspeha pripadnice Športne enote Slovenske vojske Teje Gregorin na olimpijadi v Sočiju.

Generalmajor dr. Osterman je v nagovoru čestital prejemnikom priznanj in dejal, da sta vrhunski in tekmovalni šport kot vrh športne piramide pomemben sestavni del vojaške organizacije, saj želijo naši pripadniki in pripadnice spodbuditi k doseganju odličnosti na različnih, tudi športnih področjih.

Zbrane je nagovoril tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, ki je čestital za športne dosežke pripadnikov Slovenske vojske in se ob tem zahvalil za dobro sodelovanje Mestne občine Koper z Ministrstvom za obrambo.

Pripadniki in pripadnice Slovenske vojske se skozi vse leto udeležujejo različnih športnih tekmovanj v Slovenski vojski in v okviru CISM, ob koncu leta pa najboljši med njimi prejmejo priznanja za športne dosežke. Na slovesnosti so bila podeljena tudi priznanja strelske in orientacijske lige, priznanja za mednarodne vojaške športne dosežke na svetovnih tekmovanjih CISM in priznanja prvenstva Slovenske vojske v vojaškem peteroboju.

Foto: Boštjan Pogorevc, GŠSV