Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

11.12.2013

Podeljena priznanja najboljšim športnikom Slovenske vojske za leto 2013

Danes, 11. decembra, je v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu potekala slovesnost ob razglasitvi najboljšega športnika Slovenske vojske v letu 2013. Slovesnosti sta se udeležila tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Dobran Božič in župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič. Generalmajor Božič je v nagovoru čestital prejemnikom priznanj in izrazil upanje, da bo prihodnje leto še več pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske premagovalo svoje meje tudi na področju športa. Pri tem je izpostavil načelo, ki ga je nekoč izrekel igralec ameriškega nogometa Bo Jackson: »Visoko si postavi svoje cilje. In ne ustavi se, dokler jih ne dosežeš.«

Zbrane je nagovoril tudi župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, ki je čestital za športne dosežke pripadnikov Slovenske vojske in se ob tem zahvalil za dobro civilno-vojaško sodelovanje med Vojašnico Franca Uršiča in Mestno občino Novo mesto. 

Pripadniki in pripadnice Slovenske vojske se skozi vse leto udeležujejo različnih športnih tekmovanj v Slovenski vojski in v okviru Sveta za mednarodni vojaški šport (Conseil International du Sport Militaire – CISM), ob koncu leta pa najboljši med njimi prejmejo priznanja za športne dosežke. Na slovesnosti so bila podeljena priznanja strelske in orientacijske lige, priznanja za mednarodne vojaške športne dosežke na svetovnih tekmovanjih CISM, priznanja prvenstva Slovenske vojske v vojaškem peteroboju in priznanje najboljšemu oddelku Slovenske vojske, za konec pa še priznanja za najboljšo enoto na področju športa, športnico in športnika Slovenske vojske za leto 2013. Priznanje najboljše enote je prejel 10. pehotni polk, priznanje najboljše športnice Mojca Flerin iz 132. gorskega polka, priznanje najboljšega športnika pa Peter Sajevec iz rodovskega bataljona 1. brigade.

Foto: Boštjan Pogorevc, SOJ SV