Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

15.07.2010

Padalska reprezentanca Slovenske vojske na svetovnem vojaškem prvenstvu

Med 15. in 25. julijem poteka v Bouchsu v Švici 35. svetovno vojaško prvenstvo, na katerem sodeluje tudi padalska reprezentanca Slovenske vojske, ki deluje v sestavi Brigade zračne obrambe in letalstva. Reprezentanco sestavljajo stotnica Irena Avbelj, štabna vodnika Borut Erjavec in Senad Salkič, višja vodnika Uroš Ban in Gorazd Lah ter poddesetnik Peter Balta. V delegaciji sta še trener padalske reprezentance Drago Bunčič in sodnik Janez Pfajfar.

Organizator prvenstva je Mednarodni svet za vojaški šport (CISM – Conseil International du Sport Militaire). Slovenska vojska je članica CISM od leta 1992. Gre za organizacijo, ki k svetovnemu miru prispeva z združevanjem oboroženih sil preko športa pod geslom »prijateljstvo skozi šport«.

Na lanskoletnem 34. svetovnem vojaškem prvenstvu v padalstvu, ki je avgusta potekalo v Lučencu na Slovaškem, je Irena Avbelj zasedla 1. mesto v figurativnih skokih ter 3. mesto v kombinaciji figurativnih skokov in skokov na cilj, ekipno 2. mesto pa so v skokih na cilj zasedli Roman Karun, Uroš Ban, Peter Balta, Senad Salkič in Domen Vodišek.

Več o dosedanjih uspehih športnikov Slovenske vojske si lahko preberete na spletnem naslovu: http://www.slovenskavojska.si/fileadmin/slovenska_vojska/pdf/enote/spe_cism_medalje.pdf