Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

26.08.2013

Padalci Slovenske vojske osvojili naslov evropskih prvakov

Slovenska padalska reprezentanca v skokih na cilj v postavi Roman Karun, Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič in Domen Vodišek, vsi pa so pripadniki Slovenske vojske, je na Evropskem prvenstvu v klasičnih padalskih disciplinah v Rusiji osvojila naslov evropskih prvakov.

Pripadniki 15. polka vojaškega letalstva so za Slovenijo prepričljivo vodili od prve do osme serije in tako v zbirko kolajn dodali novo zlato. Slovenska reprezentanca v skokih na cilj je zmagala s štirimi centimetri naskoka pred Čehi in s sedmimi pred Belorusi.

»Na prvenstvo smo se predvsem odlično psihično pripravili, kar je bil eden izmed osnovnih pogojev za dosego novega uspeha, ki se ga zelo veselimo. V Rusiji smo skakali brez nihanj, zelo konstantno, osredotočeni smo bili le na skoke, kar se nam je na koncu obrestovalo. Konkurenca nam je ves čas dihala za ovratnik, toda vedno smo imeli pripravljen odgovor, kar se je na koncu odrazilo z osvojenim zlatom. Naslov bo odlična popotnica za dva zadnja skoka v konkurenci posameznikov, saj bomo lahko nastopili povsem sproščeno,« se je naslova razveselil Vodišek.

Foto: desetnik Robert Cotič