Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

04.12.2017

Osmi božično-novoletni turnir osvojila ekipa Mestne občine Velenje

V soboto, 2. decembra, je Direktorat za obrambne zadeve v sodelovanju z Logistično brigado v športni dvorani Vojašnice Petra Petriča v Kranju organiziral prijateljski nogometni turnir v malem nogometu, na katerem je sodelovalo osem ekip.

Poleg ekip mestnih občin iz Celja, Kranja, Ljubljane in Velenja so na turnirju sodelovale tudi reprezentanca zdravnikov, ekipa Zveze slovenskih častnikov, ekipa Ministrstva za obrambo in ekipa gostiteljev iz Logistične brigade. Turnir sta s skupnimi močmi odprla poveljnik Logistične brigade brigadir Milan Žurman ter Justin Zoran (v imenu generalnega direktorja Direktorata za obrambne zadeve). Namen turnirja je promocija Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske ter sodelovanje s civilnim okoljem in sorodnimi organizacijami. Na turnir so bile vabljene ekipe občin in drugih organizacij, s katerimi je direktorat na področjih športa, promocije in pridobivanja kadra več kot uspešno sodeloval v zadnjih desetih letih.

Turnir je potekal v prijateljskem vzdušju, a sta športni duh in želja po zmagi vendarle gnala tekmovalce, da so prikazali borbeno igro in odličen nogomet. Čeprav končni vrstni red ni bil najbolj pomemben, je treba povedati, da je prvo mesto osvojila ekipa Mestne občine Velenje (že četrtič), druga je bila ekipa Mestne občine Celje, tretja pa ekipa Mestne občine Ljubljana, ki je v boju za tretje mesto premagala ekipo zdravnikov.

Ob koncu turnirja so vsem ekipam podelili priznanja, prvim štirim ekipam pa še pokale. Po končani podelitvi je bilo ob malici, ki so jo pripravili kuharji Vojašnice Petra Petriča, tudi druženje vseh sodelujočih s skupno željo, da se naslednje leto ponovno srečajo in da srečanje tudi v prihodnje ostane tradicionalno.

Končni vrstni red:
1. Mestna občina Velenje
2. Mestna občina Celje
3. Mestna občina Ljubljana
4. Ekipa zdravnikov
5. Mestna občina Kranj
6. ZSČ
7. MORS
8. LOGBR

Fotografije : švod Samo Mihelič, LOGBR