Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

23.12.2010

Orkestru Slovenske vojske na božično-novoletnih koncertih ne zmanjka poslušalcev

Veseli december je za kolektiv Orkestra Slovenske vojske tudi letošnje leto zelo delaven, saj pod taktirko Andreje Šolar razveseljuje občinstvo po Sloveniji.

Z dobrodelnim koncertom 13. decembra na Osnovni šoli Juršinci je občanom pomagal zbrati sredstva za nakup otroških igral. Na odru Gledališke in koncertne dvorane v Lendavi se je predstavil 14. decembra, 15. decembra je gostoval v Športni dvorani Tabor v Mariboru, 16. decembra v Avditoriju Portorož, 18. decembra pa spet na vzhodu naše države, v Murski Soboti.

S slavnostnim božično-novoletnim koncertom je orkester 20. decembra znova napolnil Gallusovo dvorano Cankarjevega doma v Ljubljani, kjer so poleg državnega sekretarja Ministrstva za obrambo in načelnika Generalštaba Slovenske vojske z visokimi častniki Slovenske vojske ubranim zvokom orkestra prisluhnili tudi predstavniki državnega vrha in diplomati tujih držav.

21. decembra je Big Band Orkestra Slovenske vojske pod vodstvom Rudolfa Strnada z vokalno solistko Nušo Derenda s koncertom razvajal publiko v Športni dvorani vojašnice Franca Rozmana Staneta v Ljubljani, ki je navdušeno sledila ritmom ansambla.

Sklop božično-novoletnih koncertov bo sklenjen z zadnjim, ki je načrtovan za nedeljo, 26. decembra, v Športni dvorani Brinje v Grosupljem.

Orkester Slovenske vojske bo tako z aktivnostmi v decembru napolnil kar sedem dvoran po Sloveniji in navdušil preko 4.000 poslušalcev. S tem je znova potrjeno dejstvo, da imamo v Slovenski vojski vrhunski orkester, ki je sposoben poleg svoje primarne naloge – sodelovanja na vojaških prireditvah in ceremonialih – izvajati tudi najzahtevnejša glasbena dela.

Spoštovani poslušalci in poslušalke, cenjeni pripadniki in pripadnice Slovenske vojske, kolektiv Orkestra Slovenske vojske vam želi vesele praznike in vse dobro v prihajajočem letu!