Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

12.07.2018

Orkester Slovenske vojske skrbno neguje glasbeno umetnost

Orkester Slovenske vojske je v poletnih mesecih zelo dejaven. Praznovanje dneva državnosti in dneva Slovenske vojske je popestril z več nastopi. Na osrednji proslavi na Kongresnem trgu je nastopil skupaj s številnimi pevci in igralci različnih generacij, z različnimi manjšimi zasedbami pa je junija sodeloval na kulturnih prireditvah in sprejemih v počastitev dneva državnosti na slovenskih veleposlaništvih v Bernu, Rimu, Berlinu, Madridu, Sarajevu in Bruslju.

Pred poletnim oddihom se orkester pripravlja na turnejo po Republiki Hrvaški.       V petek, 13. julija, bo ob 20. uri koncertiral v dvorani Hrvaškega narodnega gledališča v okviru XVIII. svetovnega kongresa saksofonistov. Konec tedna, 14. in 15. julija, bo ob 21. uri nastopil v okviru Solinskega kulturnega ljeta na poletnem odru Gradina v Solinu in Trogirskega ljetnega festivala v trdnjavi Kamerlengo v Trogirju. Kot gost se jim bo pridružila Klapa Sveti Juraj Hrvaške vojne mornarice. Pripadniki orkestra vas vljudno vabijo, da skupaj z njimi prisluhnete zvokom slovenskih in dalmatinskih zimzelenih melodij.

Na ta način Orkester Slovenske vojske uresničuje svoje poslanstvo, ki je negovanje in razvoj glasbene umetnosti ter zastopanje Slovenije in Slovenske vojske doma in v tujini.

Besedilo in fotografije: Orkester Slovenske vojske