Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.07.2009

Ogled študentskega vojaškega tabora

Predstavnike medijev vabimo, da se v četrtek, 23. julija, ob 11. uri na vadišču Mačkovec pri Bohinjski Beli udeležijo ogleda študentskega vojaškega tabora, ki ga bo obiskal tudi poveljnik Poveljstva za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje brigadir mag. Bojan Pograjc.
Tabor že deseto leto zapored organizira Poveljstvo za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje. Poteka od 13. do 25. julija, udeležuje pa se ga 98 študentov, od tega 61 deklet, s 13 fakultet. Med njimi so študenti Fakultete za varnostne vede, Fakultete za družbene vede, Fakultete za farmacijo, Filozofske fakultete Maribor, Biotehniške fakultete, Fakultete za strojništvo, Pedagoške fakultete, Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, Ekonomske fakultete, Fakultete za računalništvo in informatiko, Fakultete za elektrotehniko, Fakultete za logistiko in Fakultete za kmetijstvo. V okviru vojaškega tabora študenti 1. letnika Fakultete za varnostne vede opravijo tudi obvezno prakso.
Taborjenje študentom ponudi vpogled v življenje vojakov v vojašnicah in na terenu. V tem času se seznanijo z glavnimi nalogami poklicnih vojakov ter oborožitvijo in opremo, ki jo uporabljajo pri usposabljanju, ter se preizkušajo tudi kot poveljniki. Takšen tabor je za študente priložnost, da teoretično znanje preizkusijo v praksi in tako spoznajo delo v Slovenski vojski.

 Vabljeni. 
 

Več informacij: Carmen Kos, telefonska številka: 041/959 179.