Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.10.2014

Odprtje pisarne Slovenske vojske na Ravnah na Koroškem

Od sobote, 11. oktobra, je Slovenska vojska prisotna tudi na Ravnah na Koroškem. Ob prazniku mesta so slovesno odprli pisarno Slovenske vojske, s čimer bo zagotovljena neprekinjena vez med vojaškimi strukturami in organizacijami posebnega pomena za obrambo ter ostalimi organizacijami na področju zaščite, reševanja in nudenja pomoči civilnemu prebivalstvu v primeru naravnih in drugih nesreč ter nalog civilno-vojaškega sodelovanja in sodelovanja s civilnim okoljem na področju Koroške.

Poleg župana Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaža Rožena je bil na slovesnosti slavnostni govornik tudi namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadir dr. Andrej Osterman, ki je v svojem govoru povzel dogodke iz osamosvojitvene vojne na Koroškem. Poveljnik 72. brigade polkovnik Franc Koračin je od župana Občine Ravne na Koroškem simbolično sprejel ključe pisarne, ki bo zagotavljala višji nivo prepoznave in ugleda Slovenske vojske v lokalnem okolju.

Za kulturni program sta poskrbela trobilni kvintet in garda Slovenske vojske, medtem ko so enote 72. brigade predstavile svoji oborožitev in opremo na tehničnem zboru.