Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

19.09.2018

Oddelek 132. gorskega polka najboljši na tekmovanju oddelkov Slovenske vojske

Od ponedeljka, 17., do torka, 18. septembra, je v organizaciji Logistične brigade v okolici Kranja in na Bledu potekalo tekmovanje oddelkov Slovenske vojske z mednarodno udeležbo.

Na dvodnevnem tekmovanju, ki je potekalo v okolici Crngroba, Jošta, Kranja in Bleda, so udeleženci lahko pokazali kako so psihofizično pripravljeni na delovanje v različnih okoliščinah s poudarkom na uporabnih vojaških veščinah. V ponedeljek so  morali pripadniki šestih oddelkov Slovenske vojske in oddelka oboroženih sil Republike Hrvaške in Nacionalne garde iz Kolorada v sklopu 17 kilometrov dolgega pohoda opraviti s potiskom vozila, z vodno oviro, RKBO postopki, orientacijo, zvezami, metom bombe, prvo pomočjo, menjavo kolesa in s pehotnimi ovirami. V torek je na strelišču Mačkovec potekalo še tekmovanje v streljanju. Slovesne podelitve priznanj najboljšim, ki je potekalo v Ribnem, so se udeležili tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Alan Geder in tuji vojaški atašeji akreditirani v Republiki Sloveniji iz petnajstih držav.

Prvo mesto ter s tem naziv najboljšega oddelka Slovenske vojske je zasedel oddelek 132. gorskega polka, drugo mesto je zasedel oddelek 10. pehotnega polka, tretje pa oddelek 74. pehotnega polka. V absolutni razvrstitvi je tretje mesto dosegel Oddelek kopenske vojske Oboroženih sil Hrvaške.

Vrstni red:

  1. 132. GORP
  2. 10. PEHP 
  3. KOV/HRV (Oddelek kopenske vojske Oboroženih sil Hrvaške)
  4. 74. PEHP
  5. 670. LOGP
  6. 20. PEHP
  7. COARNG (Nacionalna garda Kolorada-Colorado Army National Guard)
  8. RB/1. BR 

Fotografije: voj Damjan Vodenik, EZD