Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

25.11.2015

Obisk poveljnika Poveljstva za podporo hrvaške vojske v Logistični brigadi

V torek, 24., in sredo, 25. novembra, se je na obisku v Logistični brigadi mudil generalmajor Drago Matanović s sodelavci.

Poveljnika Poveljstva za podporo Oboroženih sil Republike Hrvaške in njegove sodelavce je na podlagi dvostranskega sodelovanja med slovenskim in hrvaškim obrambnim ministrstvom sprejel poveljnik Logistične brigade brigadir Milan Žurman s sodelavci. ''Glavni namen obiska je bila opredelitev in potrditev načrta medsebojnega sodelovanja za prihodnje leto na področju vzdrževanja, zdravstvene oskrbe in usposabljanja ter predstavitev poslanstva, organiziranosti in nalog Logistične brigade in vseh njenih podrejenih enot. Prav zato smo obiskali vse podrejene enote, njena poveljstva in čete,'' je o namenu obiska povedal brigadir Milan Žurman.

V času dvodnevnega obiska so si visoki pripadniki Poveljstva za podporo Oboroženih sil Republike Hrvaške ogledali predstavitev in delovanje Logistične brigade, strelišče v športni dvorani Vojašnice Petra Petriča in vojaško muzejsko zbirko Logistične brigade. Sledil je obisk Vojaške zdravstvene enote (Štula), poveljstva 157. logističnega polka in Inženiringa v vojašnicah slovenske Teritorialne obrambe in Edvarda Peperka. Delegacija si je ogledala tudi Veterinarsko enoto v Primožih, delavnico za vzdrževanje SIMES v Borovnici ter obiskala Vojašnico Vincenca Repnika, kjer si je ogledala predstavitev in taktično-tehnični zbor 670. logističnega polka.

Fotografije: praporščak Matjaž Nardin (LOGBR) in višji vojaški uslužbenec X. r. Rajko Petek (OOJ)

Poveljnik Logistične brigade brigadir Milan Žurman in poveljnik Poveljstva za podporo Oboroženih sil Republike Hrvaške generalmajor Drago Matanović.

Skupinska slika pripadnikov poveljstva LOGBR in gostov Oboroženih sil Republike Hrvaške.

Predstavitev Logistične brigade.

Ogled vojaške muzejske zbirke za katero vestno skrbi štabni vodnik Martin Leskovar.

Da so si gostje lahko ogledali podrejene enote Logistične enote so pripomogli tudi pripadniki 15. polka vojaškega letalstva.

Ogled Vojaške zdravstvene enote, ...

... Inženiringa ...

... in delavnic ...

... 157. logističnega polka.

Prikaz dela s psom v Veterinarski enoti.

Obisk skladišča v Borovnici.

Obisk delegacije Poveljstva za podporo Oboroženih sil Republike Hrvaške se je zaključil v Vojašnici Vincenca Repnika, kjer domuje 670. logistični polk.