Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

28.02.2014

Obisk načelnika Generalštaba Slovenske vojske generalmajorja Dobrana Božiča na Kosovu

Danes, 28. februarja, načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Dobran Božič končuje dvodnevni obisk na Kosovu.

V začetku obiska se je generalmajor Božič v Prištini srečal s poveljnikom sil Kfor generalmajorjem Salvatoreom Farino, kateremu je vročil medaljo za mednarodno sodelovanje I. stopnje, ki jo je poveljniku sil Kfor v znak dobrega medsebojnega sodelovanja podelil minister za obrambo Republike Slovenije Roman Jakič.

Obisk je nadaljeval pri pripadnikih 28. slovenskega kontingenta v silah Kfor; najprej se je v bazi Bond Steel na vzhodu Kosova srečal s pripadniki 151. helikopterske eskadrilje, v bazi Nothing Hill na severu Kosova pa s pripadniki skupin za povezavo Sever in pripadniki slovenske čete, ki je ravno prevzela delovanje na tem območju. Zadnji del obiska je preživel v bazi Villaggio Italia na zahodu Kosova, kjer je nastanjena glavnina slovenskega kontingenta; seznanil se je z razmerami, s pripadniki je ob drugi obletnici vodenja Slovenske vojske preživel družabni večer in se srečal tudi s polkovnikom Antoniom Sgobbo, poveljnikom Večnacionalne bojne skupine Zahod.

Foto: poddesetnik Daniel Mlakar