Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

01.04.2011

Obisk Medresorske delovne skupine za Nato

V četrtek, 31. marca, je v prostorih vojaškega objekta Kadetnica v Mariboru potekalo redno delovno srečanje članov Medresorske delovne skupine za Nato. Po uvodni predstavitvi Poveljstva za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje brigadirja mag. Bojana Pograjca so člani razpravljali o aktualnih zadevah RS – Nato.
Tokrat so člani razpravljali o poročilu iz neformalnega zasedanja ministrstev za obrambo za Nato in o pripravah za neformalno zasedenje ministrstva za zunanje zadeve za Nato. Na srečanju so udeleženci spregovorili tudi o programu aktivnosti slovenskega veleposlaništva v Črni gori, ki je leta 2011 za obdobje dveh let prevzelo vlogo Natovega kontaktnega veleposlaništva v Črni gori. Ministrstvo za obrambo je udeležence sestanka obvestilo, da je z marcem 2011 za obdobje enega leta na Ministrstvo za obrambo Črne gore poslalo obrambnega svetovalca, ki bo Črni gori nudil podporo pri njenih aktivnostih za vstop države v Nato.
Med člani Medresorske delovne skupine so bili dr. Božo Cerar, veleposlanik pri Natu in stalni predstavnik Republike Slovenije pri Severnoatlantskem svetu, Andrej Benedejčič, generalni direktor za globalne zadeve in politično multilateralo, in Primož Šavc, generalni direktor Direktorata za obrambno politiko Republike Slovenije. Ostali udeleženci delovne skupine, ki se sestaja načeloma štirikrat letno, pa so bili z Ministrstva za obrambo, Ministrstva za zunanje zadeve, Generalštaba Slovenske vojske, Ministrstva za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano, Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za pravosodje, Ministrstva za zdravje, Slovenske obveščevalno-varnostne agencije, Urada za varovanje tajnih podatkov, Ministrstva za gospodarstvo, Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo ter Ministrstva za okolje in prostor.