Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

05.10.2011

Novi poveljniki prevzeli dolžnosti v enotah Slovenske vojske

V ponedeljek, 3. oktobra, sta v Vojašnici slovenski pomorščaki v Ankaranu in v Vojašnici Bohinjska Bela potekali slovesnosti ob predaji in prevzemu dolžnosti poveljnika enote.

Dosedanji poveljnik 430. mornariškega diviziona podpolkovnik Leopold Čuček je dolžnost predal novemu poveljniku kapitanu fregate Romanu Anžiču. Bojni prapor diviziona sta si predala ob navzočnosti poveljnika sil brigadirja Branimirja Furlana, ki je v svojem nagovoru izpostavil karierno pot kapitana fregate Anžiča, ki je z njegovo ljubeznijo do morja in s ponovno vrnitvijo v mornarico vzpodbuda zanj za nadaljnje delo pri razvoju enote. Ob tej priložnosti je kapitan fregate Anžič podpolkovniku Čučku, ki odhaja ob zaključku vojaške kariere v pokoj, vročil zlato plaketo 430. mornariškega diviziona v zahvalo za njegov prispevek pri razvoju pomorstva v Slovenski vojski. 

Slovesna primopredaja dolžnosti poveljnika enote je potekala tudi v Vojašnici Bohinjska Bela, kjer je dosedanji poveljnik 132. gorskega bataljona major mag. Janez Pungaršek, ki odhaja na dolžnost poveljnika 11. slovenskega kontingenta v mirovnih silah Unifil v Libanonu, vodenje bataljona predal majorju dr. Anžetu Rodetu, ki je pred tem devet mesecev vodil Enoto za specialno delovanje. Bojni prapor bataljona sta si predala ob navzočnosti poveljnika 72. brigade polkovnika Dušana Toša, ki se je majorju mag. Pungaršku zahvalil za njegov prispevek pri razvoju enote, obema pa zaželel uspešno delo na novih dolžnostih.

Že v petek, 30. septembra, pa je v Vojašnici Šentvid potekala slovesnost ob predaji in prevzemu dolžnosti poveljnika Vojaške zdravstvene enote. Dosedanji poveljnik enote podpolkovnik Janez Cerkovnik, ki odhaja na novo dolžnost na Poveljstvo sil, je enoto predal podpolkovniku Jožetu Grozdetu, ki se je vrnil z Generalštabnega šolanja na Poveljniško-štabni šoli. Primopredaja dolžnosti poveljnika je potekala ob navzočnosti poveljnika Poveljstva za podporo polkovnika mag. Vilibalda Polška.