Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.07.2010

Novi poveljniki bodo prevzeli dolžnosti v poveljstvih in enotah Slovenske vojske

Skladno s potrebami Slovenske vojske in na podlagi predvidene karierne poti pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske bo v letošnjem letu prišlo do nekaterih prerazporeditev častnikov in častnic Slovenske vojske na poveljniških in štabnih dolžnostih.

Zaradi potreb, ki izhajajo iz ugotovitev SPOR-a, je Slovenska vojska v preteklem in letošnjem letu izvedla kadrovsko in materialno konsolidacijo. Postavljeni so bili temelji za ureditev stanja, ki je posledica profesionalizacije Slovenske vojske in številnih reorganizacij, ki so bile potrebne zaradi integracijskih procesov v Nato in EU.

V drugi polovici letošnjega leta bomo v Slovenski vojski nadaljevali procesno in materialno konsolidacijo ter s tem tudi izboljšali posamezne procese. Prišlo bo do nekaterih kadrovskih premikov, saj bodo posamezniki napoteni na vojaško izobraževanje in usposabljanje, ki je pogoj za nadaljevanje predvidene karierne poti v Slovenski vojski. Posledično bo treba izvesti nekatere prerazporeditve na poveljniških dolžnostih, ki za seboj potegnejo vsaj dve do tri kadrovske spremembe.

Slovenska vojska je namreč s 1. januarjem letos, skladno s kadrovskim načrtom vlade, omejena na 7.600 zaposlitev in organizirana v prav toliko formacijskih dolžnosti, zato je pri premestitvah treba zagotoviti povezane premike na več formacijskih dolžnostih. 

Prva primopredaja dolžnosti je bila včeraj, 12. julija, ob menjavi poveljnika Brigade zračne obrambe in letalstva, naslednja bo v četrtek, 15. julija, na Poveljstvu sil Slovenske vojske, ko bo dosedanji poveljnik sil generalmajor Alan Geder, ki odhaja na dolžnost namestnika načelnika Generalštaba Slovenske vojske, predal zastavo poveljstva novemu poveljniku brigadirju Branimirju Furlanu. Tega dne bodo primopredaje potekale tudi v 15. helikopterskem bataljonu in 107. letalski bazi, ko bosta dolžnost prevzela nova poveljnika, 1. avgusta bosta dolžnost prevzela nova poveljnika Letalske šole in 18. bataljona za jedrsko, radiološko, kemično in biološko obrambo,  1. septembra pa bo dolžnost prevzel novi poveljnik 10. motoriziranega bataljona.