Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

26.03.2010

Novi poveljnik slovenskega kontingenta na Kosovu prevzel dolžnost

V četrtek, 25. marca, je v vojaški bazi Villaggio Italia pri Peči potekala krajša vojaška slovesnost ob predaji in prevzemu dolžnosti poveljnika slovenskega kontingenta in dolžnosti namestnika poveljnika Večnacionalne bojne skupine Zahod. Dosedanji poveljnik 20. slovenskega kontingenta polkovnik Klemen Medja je dolžnost predal poveljniku 21. slovenskega kontingenta podpolkovniku Ernestu Anželju.
Ob tej priložnosti se je polkovnik Medja zahvalil slovenskim vojakinjam in vojakom za vse opravljene naloge v času njegovega poveljevanja kontingentu, in poveljniku Večnacionalne bojne skupine Zahod italijanskemu polkovniku Vincenzu Grassu ter pripadnikom poveljstva za podporo in sodelovanje, svojemu nasledniku pa zaželel uspešno opravljanje nalog.
Večnacionalna bojna skupina Zahod ima poveljstvo v vojaški bazi Villaggio Italia pri Peči in deluje na območjih občin Klina, Istok, Peč, Dečani, Djakovica in Junik.  Sestavljena je iz pripadnic in pripadnikov slovenske, italijanske, madžarske, romunske in turške vojske.