Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.08.2011

Novi poveljnik 11. bataljona za zveze

V ponedeljek, 22. avgusta, je bila v Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki slovesnost ob predaji in prevzemu dolžnosti poveljnika 11. bataljona za zveze.

Dosedanji poveljnik podpolkovnik Marko Košir je dolžnost predal podpolkovniku Stanislavu Šantlju. Bataljonski bojni prapor sta si predala ob navzočnosti poveljnika sil Slovenske vojske brigadirja Branimirja Furlana, ki je v svojem govoru povedal, da je 11. bataljon učinkovita enota, ki ima pomembno vlogo v obrabnem sistemu in je po uspešnosti delovanja in povezanosti s civilnim okoljem lahko v mnogih primerih zgled drugim enotam. »Hvala za preudarno in strokovno vodenje enote ter izraženo skrb za svoje sodelavce,« se je v nadaljevanju poveljnik sil zahvalil dosedanjemu poveljniku, novemu poveljniku podpolkovniku Šantlju pa zaželel, da bi mu uspelo prenesti svoje znanje v prakso in zagotoviti visoko raven komunikacijsko-informacijske podpore v SV.

Ob tej priložnosti se je podpolkovnik Marko Košir v svojem govoru zahvalil vsem pripadnikom 11. bataljona za zveze za dobro in požrtvovalno delo. Novi poveljnik podpolkovnik Stanislav Šantelj se je zahvalil za zaupano dolžnost, svojemu predhodniku pa je v zahvalo podelil srebrno priznanje 11. bataljona za zveze. Slovesnosti je v prostorih poveljstva bataljona za zveze sledil še podpis primopredajnega zapisnika.

Slovesnega postroja ob primopredaji poveljnika 11. bataljona za zveze so se poleg poveljnikov bataljonov in načelnikov sektorjev PSSV udeležili tudi župani domicilnih občin bataljona za zveze, župan občine Vrhnika Stojan Jakin, župan občine Log - Dragomer Mladen Sumina in župan občine Borovnica Andrej Ocepek.

Foto: Karel Movrin, PSSV