Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

30.07.2010

Novi diplomanti Poveljniško-štabne šole

Danes, 30. julija, je v vojaškem objektu Kadetnica v Mariboru potekala slovesnost ob koncu šolanja slušateljev 13. generacije višjega štabnega šolanja ter slušateljev 17. in 18. generacije štabnega šolanja Poveljniško-štabne šole. Osrednja govornica na slovesnosti je bila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, diplomante pa je nagovoril tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner.

Na slovesnosti je bilo vročenih 60 diplom, od tega 25 diplomantom višjega štabnega šolanja in 35 diplomantom štabnega šolanja. Najboljši slušatelj višjega štabnega šolanja je bil stotnik Jernej Peternelj, v 17. generaciji štabnega šolanja je najboljši uspeh dosegel nadporočnik Dejan Matijevič, v 18. generaciji pa nadporočnik Roman Cenčič.

Poveljniško-štabna šola je nosilec nadaljevalnega izobraževanja častnic in častnikov Slovenske vojske. Na štabnem šolanju se slušatelji usposobijo za opravljanje del in nalog v činu stotnik v poveljstvih in enotah Slovenske vojske do ravni bataljona ter za delo v sestavi sil zavezništva, na višjem štabnem vojaškem izobraževanju in usposabljanju pa se slušatelji usposobijo za opravljanje del in nalog v činu major in podpolkovnik na taktični, operativni ter strateški ravni v nacionalnem in mednarodnem okolju.

stotnik Jernej Peternelj, najboljši slušatelj 13. generacije višjega štabnega šolanja

nadporočnik Dejan Matijevič, najboljši slušatelj 17. generacije štabnega šolanja

Flash is required!

ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič


Flash is required!

načelnik Generalštaba SV generalmajor mag. Alojz Šteiner


Flash is required!

stotnik Jernej Peternelj


Flash is required!

nadporočnik Dejan Matijevič