Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

10.04.2012

Nova kadrovska sestava vodstva Generalštaba in štabnih dolžnosti

Na predlog načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadirja Dobrana Božiča bodo v vodstvu Generalštaba nekatere kadrovske spremembe. Minister za obrambo Aleš Hojs je na nove dolžnosti imenoval naslednje častnike in častnico: namestnik načelnika Generalštaba bo brigadir dr. Andrej Osterman, ki je bil namestnik poveljnika sil. Dosedanji namestnik kontraadmiral Renato Petrič pa bo začel priprave za prevzem nove dolžnosti v tujini. Direktorica štaba Generalštaba bo brigadirka Alenka Ermenc, dosedanja namestnica direktorja, namestnik direktorice pa bo polkovnik Mihec Škrbinc, ki je bil poveljnik Centra za doktrino v Poveljstvu za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje (PDRIU). Brigadir mag. Vladimir Maher bo prevzel dolžnost poveljnika PDRIU, dosedanji poveljnik PDRIU, brigadir mag. Bojan Pograjc, pa prevzema dolžnost namestnika poveljnika Kforja na Kosovu.
Načelnik GŠSV brigadir Dobran Božič je na nove dolžnosti imenoval tudi naslednje častnike: polkovnika Valterja Vrečarja za načelnika kabineta, polkovnika Ernesta Anželja za načelnika sektorja za obveščevalno-varnostne zadeve, polkovnika Igorja Strojina za načelnika sektorja za upravljanje kadrov, VVU XIII. razreda Tatjano Šter za načelnico oddelka za finance, major Gregor Vodeb pa bo častnik za povezavo – pribočnik.
Navedeni bodo prevzeli nove dolžnosti 12. 4. 2012. Imenovani so kompetentni pripadniki, ki izpolnjujejo predpisane pogoje, imajo večletne vojaške izkušnje, strokovno znanje pa so pridobili na priznanih vojaških šolah v tujini in v okviru poveljniško-štabnega šolanja v Slovenski vojski. Z novimi postavitvami na pomembne dolžnosti bosta v Slovenski vojski omogočena prenos in poenotenje vojaškega znanja, kar bo prispevalo k večanju kakovosti pri izvajanju nalog doma in v okviru zavezništva v tujini. 
Svetovalec načelnika GŠSV za obrambno in vojaško politiko je postal dr. Igor Kotnik, ki je bil namestnik direktorja za obrambno politiko na Ministrstvu za obrambo.