Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

03.06.2011

Nogometna ekipa ljubljanske garnizije slavila na mednarodnem vojaškem nogometnem turnirju Miltropa Cup

V sredo, 1. junija, se je s sklepnimi tekmami v Kranju in sklepno slovesnostjo v Ljubljani končal 18. mednarodni vojaški nogometni turnir garnizij srednjeevropskih glavnih mest. Na turnirju, ki ga je organiziralo Poveljstvo za podporo, ki predstavlja ljubljansko garnizijo, je v konkurenci ekip garnizij iz Berlina, z Dunaja, iz Budimpešte, Prage in Varšave že tretje leto zapored zmagala ekipa ljubljanske garnizije, ki je skupno na turnirjih Miltropa Cup zmagala že desetkrat.

Na sklepni slovesnosti je vse sodelujoče ekipe in poveljujoče vseh garnizij nagovoril poveljnik Poveljstva za podporo polkovnik mag. Vilibald Polšak, ki je poudaril, da so glede na pokazan trud, požrtvovalnost in voljo zmagovalci vsi ter ob koncu članom nogometnih ekip podelil priznanja, medalje in pokale. Zmagovalni ekipi ljubljanske garnizije pa je prestižni prehodni pokal podelil namestnik poveljnika sil Slovenske vojske brigadir dr. Andrej Osterman.

Na dvodnevnem turnirju so ekipe igrale vsaka z vsako in po petih odigranih tekmah je s štirimi zmagami in enim neodločenim rezultatom zmagala ekipa ljubljanske garnizije, drugo mesto je osvojila ekipa garnizije iz Prage in tretje ekipa garnizije iz Budimpešte. Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran nadporočnik Stane Pepelnak iz ekipe ljubljanske garnizije, najboljši strelec je Cem Tosun, najboljši vratar pa Christian Zemsauer, oba iz garnizije z Dunaja, priznanje za najbolj fair play ekipo pa so zaslužili člani ekipe garnizije iz Berlina.

V okviru nogometnega turnirja je potekalo tradicionalno srečanje poveljnikov garnizij srednjeevropskih glavnih mest, gostil jih je poveljnik Poveljstva za podporo polkovnik mag. Vilibald Polšak.

Naslednji 19. mednarodni vojaški nogometni turnir garnizij srednjeevropskih glavnih mest Miltropa Cup 2012 bo v Pragi.

1: Skupinska fotografija zmagovalne ekipe Garnizije Ljubljana.

2: Polkovnik mag. Polšak vsem sodelujočim na turnirju častita za pošten boj ter uradno zaključi 18. mednarodni vojaški nogometni turnir garnizij srednje evropskih glavnih mest - Miltropa Cup.

3: Brigadir dr. Osterman podeli prehodni pokal Miltropa Cup članom ekipe Garnizije Ljubljana.

4: Polkovnik mag. Polšak pa ostalim ekipam, drugo uvrščeni ekipi Garnizije Praga in

5: tretje uvrščeni ekipi Garnizije Budimpešta.

6: Ekipa Garnizije Ljubljana med zaključno tekmo.

7: Tretje leto zapored zmagovalci turnirja Miltropa Cup.