Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

03.10.2018

Natov tečaj civilno-vojaškega sodelovanja v Vipavi

Od ponedeljka, 1., do petka, 12. oktobra, v Vojašnici Janka Vojka Premrla Vojka v Vipavi poteka Natov tečaj civilno-vojaškega sodelovanja. Tečaj organizirajo CIMIC Center odličnosti iz Haaga, Poveljstvo sil Slovenske vojske in Direktorat za obrambne zadeve MORS.

Prvi teden tečaja, ki ga vodi kapitan korvete Primož Protner, tečajniki iz vojsk Nemčije, Poljske, Združenih držav Amerike, Velike Britanije, Litve, Nizozemske, Danske, Italije, Madžarske in Slovenije ter kandidati za civilne funkcionalne strokovnjake spoznavajo teoretične vsebine z Natovega področja civilno-vojaškega sodelovanja. V drugem tednu se tečajniki razdelijo v tri module (Field Worker, Staff Worker in Functional Specialist) ter pod vodstvom inštruktorjev rešujejo praktične naloge.

Na slovesnosti ob odprtju so tečajnike in inštruktorje pozdravili poveljnik vojašnice podpolkovnik Iztok Stavanja, namestnik poveljnika Centra vojaških šol polkovnik Peter Zakrajšek in direktor Direktorata za obrambne zadeve Srečko Zajc. Tečajnikom so zaželeli uspešno delo na tečaju ter poudarili pomembnost civilno-vojaškega sodelovanja v sodobnem svetu.

Fotografije: višji štabni vodnik Mitja Močnik