Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

16.03.2012

Namestnik vrhovnega poveljnika Zavezniškega poveljstva za preoblikovanje na obisku v Slovenski vojski

Namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske kontraadmiral Renato Petrič danes, 16. marca, gosti namestnika vrhovnega poveljnika Zavezniških sil za preoblikovanje generala Mieczyslawa Bienieka (Deputy Supreme Allied Commander Transformation – DSACT).
Generalu Bienieku so bili predstavljeni struktura in delovanje Slovenske vojske ter njen nadaljnji razvoj, pogovori pa so potekali tudi o izkušnjah in sodelovanju v mednarodnih operacijah in misijah. Namestnik vrhovnega poveljnika Zavezniškega poveljstva za preoblikovanje se je podrobneje seznanil s procesom profesionalizacije Slovenske vojske, velik del pogovorov pa je bil namenjen petletnemu obdobju integracijskih dejavnosti Slovenske vojske po vstopu v Nato.
General Bieniek se je srečal tudi z načelnikom Generalštaba Slovenske vojske brigadirjem Dobranom Božičem, v sklepnem delu obiska pa bo obiskal vojaški objekt Kadetnica, kjer mu bodo predstavili Poveljstvo za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje ter Večnacionalni center odličnosti za gorsko bojevanje.

Foto: Boštjan Pogorevc, GŠSV