Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

27.09.2019

Namestnik načelnice generalštaba brigadir Robert Glavaš na konferenci Jadranske listine A-5 v Albaniji

V sredo, 25. septembra, sta se namestnik načelnice Generalštaba Slovenske vojske brigadir Robert Glavaš in podčastnik sil višji praporščak Franjo Cesar v albanskem Draču udeležila konference Jadranske listine A–5 v formatu načelnikov generalštabov.

Udeleženci so med konferenco pregledali sklepe zadnje konference, analizirali skupna prizadevanja za doseganje partnerskih ciljev in zmogljivosti ter poglobili dvostranska sodelovanja med državami. Srečanje je z vidika posamezne države članic Jadranske listine pomembno za izmenjavo stališč in pogledov, razvoja ključnih vojaških zmogljivosti v zavezništvu ter morebitnega skupnega nastopanja v operacijah kriznega odzivanja, sodelovanja na področju odprave posledic naravnih nesreč ter drugih oblik, ki prispevajo k usklajenemu sodelovanju držav članic.

Ob robu konference se je brigadir Glavaš srečal z namestnikom poveljnika ameriških sil v Evropi generalom Stephenom M. Twittyjem.

Višji praporščak Cesar se je v torek, 24. septembra, udeležil konference za nadaljnje sodelovanje podčastniškega zbora v regiji.