Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

14.10.2010

Najlepši vojašnici sta v Ankaranu in Novem mestu

Slovenska vojska v sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije v projektu »Moja dežela – lepa in gostoljubna« že 16 let organizira ocenjevanje urejenosti vojašnic Slovenske vojske. Posebna komisija vsako leto oceni, katere vojašnice Slovenske vojske imajo najbolj urejeno vojaško infrastrukturo, prostore in zunanje površine. Letos sta komisijo prepričali med manjšimi vojašnicami Vojašnica slovenski pomorščaki Ankaran, med velikimi pa Vojašnica Novo mesto.
Sklepna prireditev ocenjevalne akcije »Moja dežela – lepa in gostoljubna«, ki jo vsako leto organizira Turistična zveza Slovenije pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije in v sodelovanju z Ministrstvom za obrambo, je potekala konec prejšnjega tedna v Celjskem domu v Celju. Na njej se je predsednik republike dr. Danilo Türk navezal na geslo Turistične zveze »Turizem smo ljudje« in dodal, da je vsestranska skrb za okolje odgovornost vseh nas.
Priznanji in zastavi Turistične zveze Slovenije, ki bosta leto dni krasili obe najbolj urejeni vojašnici Slovenske vojske, sta prevzela poveljnik 430. mornariškega diviziona kapitan fregate mag. Andrej Androjna in poveljnik 14. inženirskega bataljona major Marjan Povšič.