Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

30.11.2018

Najboljši športniki in športnice Slovenske vojske prejeli pokale

V Športni dvorani ljubljanske vojašnice Edvarda Peperka so v petek, 30. novembra, podelili pokale najboljšim športnicam in športnikom ter najboljšim enotam Slovenske vojske na športnem področju za leto 2018. Pokale so podelili minister za obrambo Karl Erjavec, pomočnik načelnice generalštaba brigadir Franc Koračin in poveljnik sil SV brigadir Milko Petek.

Minister za obrambo Karl Erjavec je čestital vsem športnikom in športnicam, ki na različnih tekmovanjih znotraj Slovenske vojske dosegajo odlične rezultate. V svojem govoru je poudaril, da športniki in športnice, zaposleni v Športni enoti Slovenske vojske predstavljajo hrbtenico slovenskega športa, hkrati pa s svojimi vrhunskimi rezultati tudi krepijo domoljubje ter povečujejo ugled Slovenije in Slovenske vojske v svetu. »V športne dosežke je treba vložiti veliko truda in naporov,  kar krepi človeka in športnika,« je dejal minister. »Brez odlične telesne pripravljenosti ne moremo imeti dobrega vojaka,« je še poudaril. Minister Erjavec je tudi povedal, da bomo nadaljevali poslanstvo zaposlovanja vrhunskih športnikov in športnic v Slovenski vojski, s čimer se jim omogoča socialna varnost, tako da se lahko povsem osredotočajo na športne dosežke. Poudaril je tudi podporo ministrstva in Slovenske vojske pri organizaciji velikih športnih tekmovanj ter povabil na tekme svetovnega pokala na Pokljuki, s katerimi se bo ta konec tedna začela aktualna sezona.

Zbrane je nagovoril tudi poveljnik Športne enote Slovenske vojske podpolkovnik jure Velepec.

Najboljše športnice Slovenske vojske leta 2018 so desetnica Katja Kobentar iz Enote vojašnice Petra Petriča, naddesetnica Tamara Švajger iz Športne enote in nadporočnica Mojca Flerin Drevenšek iz 132. gorskega polka. Pokale najboljših športnikov so si prislužili praporščak Iztok Arbajter iz Športne enote, štabni vodnik David Rihtarič iz Rodovskega bataljona 72. brigade in nadporočnik Rajko Kračun iz 670. logističnega polka. Med enotami je slavil 132. gorski polk pred Centrom vojaških šol in poveljstvom Logistične brigade. Med brigadami je slavila 1. brigada. Na slovesnosti so pokale podelili tudi najboljšim strelcem strelske lige Slovenske vojske, in sicer vojaku Urošu Grudnu iz Enote za komunikacijske in informacijske sisteme, praporščaku Branku Ovijaču iz Poveljstva sil in desetniku Janu Hlačerju iz 20. pehotnega polka.

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske vsako leto tekmujejo na 17 prvenstvih Slovenske vojske, med katerimi rezultat z desetih izbranih tekmovanj šteje za končni naslov najboljših. Tekmuje se v orientaciji, streljanju, vojaškem peteroboju, teku na smučeh, v veleslalomu, lokostrelstvu, gorskem kolesarjenju, triatlonu ter teku na 10 in 21 kilometrov. V kategoriji najboljših enot štejejo rezultati patruljnih tekov, košarke, nogometa in odbojke.

Fotografije: Damjan Vodenik

Flash is required!

Minister za obrambo Karl Erjavec