Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

07.05.2013

Naj Anina zvezdica letos zasije še močneje

Naj Anina zvezdica letos zasije še močneje

Slovenska vojska se bo v sredo, 1. maja, pridružila humanitarni akciji zbiranja hrane z daljšim rokom uporabe za socialno ogrožene družine. Tokrat se bomo slovenski vojaki skupaj s Policijo, Gasilsko zvezo Slovenije in humanitarnim društvom Never give up pridružili akciji fundacije Anina zvezdica, v kateri bomo hrano z daljšim rokom uporabe zbirali do 18. maja.

Po lanskoletni akciji, ko smo vojaki skupaj s kolegi policisti v slabih dveh tednih zbrali okoli 20 ton hrane in prehrambnih izdelkov ter dokazali, da »majhni ljudje z velikim srcem lahko presežejo še tako nore sanje«, se nam letos pridružujejo tudi gasilci, zato smo prepričani, da bomo v akciji še uspešnejši.

Vabimo vas, da se odzovete klicem na pomoč in tistim, ki imajo manj, v okviru lastnih zmožnosti pomagate tudi sami.

Vsi, ki želite pomagati, lahko hrano z daljšim rokom uporabe (olje, kis, moko, sladkor, sol in druge začimbe, riž, trajno mleko, testenine, med, marmelade, namaze, paštete, omake, sladkarije, kosmiče, kakav, čaj, kavo, sokove, kompote in drugo konzervirano hrano) prinesete na vse lokacije Slovenske vojske in Policije po Sloveniji.

Zbrano hrano in prehrambne izdelke bomo po koncu akcije predali predstavnici organizacije Anina zvezdica, ki bo poskrbela za to, da bo zbrana hrana prišla v roke tistim posameznikom in družinam, ki tovrstno pomoč nujno potrebujejo.

Za prispevek v dobrodelni mozaik v imenu pomoči potrebnih že vnaprej iskrena hvala!

> Plakat (PDF)

> Lokacije Slovenske vojskeV koraku s časom - za izzive prihodnosti« - prireditve ob dnevu Slovenske vojske

Lokacije Policije

Več o dobrodelni akciji si lahko preberete na spletnih straneh www.slovenskavojska.si, www.policija.si in www.aninazvezdica.si.