Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

24.11.2014

Načelniku Generalštaba Slovenske vojske dr. Andreju Ostermanu je predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor podelil generalski čin

Danes, 23. novembra, je predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor v Predsedniški palači priredil sprejem, na katerem je načelniku Generalštaba Slovenske vojske dr. Andreju Ostermanu podelil čin generalmajorja.

Ob tej priložnosti je predsednik v svojem nagovoru izpostavil strokovne in osebnostne vrednote generalmajorja dr. Ostermana in dejal, da se je z današnjim dnem pridružil osmim dosedanjim generalom Slovenske vojske. Še toliko bolj simbolno je, da se je imenovanje izvedlo na današnji praznični dan, ob Dnevu generala Rudolfa Maistra in da se mu da s tem še čvrstejši značaj in pomen, je dejal predsednik Pahor in nadaljeval, da pa simbolike še ne bo konec je vse navzoče seznanil še z eno simbolično navedbo, da je bil stari oče generalmajorja dr. Ostermana Maistrov borec.

Generalmajor dr. Osterman se je ob povišanju predsedniku Pahorju zahvalil za izkazano zaupanje, zanj pa povišanje pomeni potrditev, da izpolnjuje vse pogoje, ki jih mora imeti general Slovenske vojske. Ob tem je še dejal, da si šteje v čast, da je povišan na Dan generala Rudolfa Maistra. Generalmajor dr. Osterman pa se je za vso podporo zahvalil tudi svoji družini in sorodnikom ter prijateljem, ki mu na njegovi vojaški poti ves čas stojijo ob strani.

Foto: Boštjan Pogorevc, GŠSV