Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

23.04.2014

Načelnik Združenega štaba vojske Bosne in Hercegovine generalmajor Anto Jeleč bo obiskal Slovensko vojsko

Na povabilo načelnika Generalštaba Slovenske vojske generalmajorja Dobrana Božiča prihaja v četrtek, 24. aprila, na dvodnevni obisk v Slovensko vojsko načelnik Združenega štaba vojske Bosne in Hercegovine generalmajor Anto Jeleč. Ob tej priložnosti se bosta načelnika pogovarjala o dosedanjem in prihodnjem dvostranskem sodelovanju med vojskama, s poudarkom na skupnih usposabljanjih in vajah.

Generalmajor Jeleč bo obiskal tudi Vojašnico Edvarda Peperka v Ljubljani, kjer mu bodo pripadniki 1. brigade predstavili poslanstvo in naloge brigade, na ogled pa bosta tudi oborožitev in oprema enot brigade.

Načelnika Združenega štaba vojske Bosne in Hercegovine generalmajorja Anta Jeleča bo ob tej priložnosti sprejel tudi državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Zoran Klemenčič.

Predstavniki medijev bodo obisk načelnika Združenega štaba vojske Bosne in Hercegovine generalmajorja Jeleča lahko spremljali po naslednjem programu:

v četrtek, 24. aprila,

– ob 9. uri fototermin ob sprejemu generalmajorja Anta Jeleča z vojaškimi častmi na Ministrstvu za obrambo, Vojkova cesta 55, Ljubljana,

– ob 11. uri fototermin ob sprejemu pri državnem sekretarju Zoranu Klemenčiču.


Vabljeni!

Kontaktna oseba: podpolkovnik Marko Prvinšek, mobilni telefon 031 279 285