Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

03.03.2014

Načelnik generalštaba z župani o sodelovanju Slovenske vojske in lokalnih skupnosti

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Dobran Božič se bo marca srečal z župani občin, v katerih ima Slovenska vojska razporejene vojašnice in vojaško infrastrukturo. Namen srečanj je predvsem pogovor o civilno-vojaškem sodelovanju ter možnostih sodelovanja Slovenske vojske pri dejavnostih v lokalnem kulturno-družbenem življenju.

Prvo srečanje je bilo danes, 3. marca, v Postojni, udeležili pa so se ga župani Občine Pivka Robert Smrdelj, Občine Postojna Jernej Verbič in Občine Vrhnika Stojan Jakin ter podžupana Mestne občine Koper Danijel Cep in Občine Vipava Bogdan Godnič.
Načelnik Generalštaba generalmajor Dobran Božič in poveljnik 1. brigade brigadir Miha Škerbinc sta prisotne seznanila z ureditvijo civilno-vojaškega sodelovanja v Slovenski vojski ter z načrti letošnjih vaj, ki bodo v tem delu Slovenije. Predstavniki občin pa so pohvalili dosedanje načine sodelovanja vojske v lokalnih okoljih, v razmislek nanizali nekaj predlogov za večje vključevanje vojske v skupnosti in izrazili potrebo po več takšnih srečanjih.