Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

28.03.2012

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije na obisku v Slovenski vojski

V sredo, 28. marca, je z dvodnevnim obiskom v Slovenski vojski začel načelnik Generalštaba Vojske Srbije generalpodpolkovnik Ljubiša M. Diković. Z gostiteljem, načelnikom Generalštaba Slovenske vojske brigadirjem Dobranom Božičem, sta izmenjala izkušnje iz obdobja delovanja v Partnerstvu za mir, spregovorila o dvostranskem sodelovanju med vojskama ter pripravah na članstvo in integracijo v Nato.

Osrednje teme njunih popoldanskih pogovorov bodo učenje iz izkušenj ter dvostransko sodelovanje vojsk v letu 2012, s poudarkom na izmenjavi slušateljev vojaških šol, centrov za usposabljanje in različnih tečajev, ter sodelovanje Slovenske vojske v silah KFOR na Kosovu.

Načelnika Generalštaba Vojske Srbije generalpodpolkovnika Ljubišo M. Dikovića je sprejel tudi minister za obrambo Aleš Hojs. Tema pogovorov je bilo dvostransko sodelovanje na obrambnem in vojaškem področju. Sogovornika sta se strinjala, da je sodelovanje uspešno, izrazila sta namero, da bo tako tudi v prihodnje.

General Diković bo v četrtek, 29. marca, obiskal Poveljstvo za doktrino, izobraževanje, razvoj in usposabljanje, kjer mu bodo podrobneje predstavili delovanje Centra za simulacije in Večnacionalnega centra odličnosti za gorsko delovanje, v nadaljevanju obiska pa bo srbski general gost tudi v Vojašnici Franca Rozmana Staneta v Ljubljani, kjer ga bodo gostili predstavniki poveljstva 1. brigade Slovenske vojske.

Foto: švod. Tomaž Harle, Vekoslav Rajh